Ruimte in je huis is ruimte in je hoofd!  

Ruimte in je huis is ruimte in je hoofd: niets is minder waar. Toch is het voor veel mensen een opgave om hun huis altijd netjes te houden. Even een dagje bankhangen, en eten, wasgoed en andere prullaria liggen overal. Het kan heel vervelend zijn om nog zo veel te willen doen, maar eigenlijk aan het huis te moeten zitten. Hier een aantal tips om je huis binnen no time aan kant te krijgen, én vrije tijd over te houden voor dingen die er echt toe doen.

Achter je opruimen
Dit klinkt heel afgezaagd, maar het helpt wel. Probeer alles wat je hebt gebruikt terug te zetten op de plek waar het hoort. Dus je jas meteen aan de kapstok, je handdoek over het droogrekje, de pindakaaspot op de plank. Tijdens het koken afwassen, of in ieder geval strategisch de afwas opstapelen, kan je een vrije avond schelen. En de was uit de wasmand meteen opvouwen en wegleggen, scheelt ook die eeuwige berg was op het bed.

De kunst van wegwerpdoekjes
De tijd van meubels soppen met een emmertje is voorbij. Natuurlijk is het goed om eens in de zoveel tijd eens grondig schoon te maken, maar zeg nu zelf: wie doet dat nog? In plaats van de dingen te laten verstoffen (zoals de kruimels na de ontbijttafel, de bank met vetvlekken, het kastje wat net iets te stoffig is) kun je er ook gewoon een wegwerpdoekje overheen halen! Koop in plaats van dure ”interieurreinigingsdoekjes” gewoon babydoekjes, die zijn goedkoper en minder schadelijk voor je huid.

Tactisch verstoppen
Een manier om tijdelijk van je rommel af te zijn is door het slim te verbergen. Schaf bijvoorbeeld een wasmand aan voor de wel-gedragen-maar-nog-schoon-was, en vouw alles pas op wanneer de mand vol is. Of koop een leuk mandje met deksel voor rondzwervende kabels en opladers.

Wees creatief en consequent in je huishouden, en je zult snel verandering zien!

Have your say