Je scooterrijbewijs halen

Met de scooter naar school

Heb je er geen zin meer in om elke dag zo ver naar school te moeten fietsen? Dit is prima op te lossen door je scooterrijbewijs te gaan halen. Er zijn echter wel een aantal regels en voorwaarden waar je aan moet voldoen. Hier vindt je informatie en diverse tips die je helpen om het behalen van je scooterrijbewijs zo effici├źnt mogelijk aan te pakken.

Vanaf 16 jaar scooter rijden

Het behalen van een scooterrijbewijs is verplicht. Zonder een rijbewijs mag je namelijk niet de straat op met je scooter. Wanneer je 15,5 jaar bent, mag je al een theorie examen proberen te behalen. Je mag pas op de scooter rijden wanneer je 16 jaar bent. Een praktijk examen kun je dan pas ook afleggen wanneer je deze leeftijd hebt bereikt.

Een AM rijbewijs halen

Een scooterrijbewijs bestaat uit 2 delen: het theorie examen en het praktijk examen. Wanneer je voor beide onderdelen slaagt, dan heb je het zogenaamde AM rijbewijs in huis. Dit rijbewijs kun je ook niet meer kwijt raken. Het halen van een AM rijbewijs is van groot belang, omdat dat de veiligheid op de weg gegarandeerd kan worden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor die van anderen.

Je rijbewijs bij de gemeente ophalen

Je kunt er voor kiezen om je scooter rijbewijs bij Van Buuren te behalen. Wanneer je je praktijkexamen gaat afleggen, zorg er dan onder andere voor dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Uiteraard mag een helm ook niet ontbreken. Wanneer je geslaagd bent voor je scooterrijbewijs, dan kun je bij de gemeente het desbetreffende rijbewijs gaan ophalen. Let er op dat je pas op de scooter mag rijden, wanneer je het rijbewijs ook daadwerkelijk overhandigd hebt gekregen!

Have your say