Sinterklaasgedichten en stress

Het is weer zover, het jaar is weer bijna voorbij, maar de gezelligste maand van het jaar staat ons nog te wachten: DECEMBER!

Tijd voor surprises en gedichten

Juist wanneer we het zo hard nodig hebben, lijkt het dat onze creativiteit ons in de steek laat.
Welke cadeautjes moet ik kopen? We willen natuurlijk wel met wat leuks voor de dag komen. En het is niet alleen cadeautjes kopen, maar ook nog eens een surprise maken! En alsof dat nog niet genoeg is, moet er ook nog een gedicht gemaakt worden. En dan slaat het toe: de Sinterklaasstress!

Het sinterklaasgedicht

Een sinterklaasgedicht zegt niet alleen wat over de ontvanger van de surprise, maar wordt ook gezien als het visitekaartje van de gever. Een verzorgd gedicht maakt een goede indruk, er is tijd en moeite aan besteed en dat waardeert de ontvangende partij. Laten we eerlijk zijn, zelf vinden we het ook leuk als we een gedichtje krijgen dat een beetje verder gaat dan ‘Sint zat te denken…’.

Tips

Dit jaar gaan we het eens allemaal anders doen! We gaan gewoon eens wat vroeger beginnen. Dit jaar eens geen Sinterklaasstress. Tips voor een goed sinterklaasgedicht zijn overal te krijgen en we hebben er een paar voor je op een rij gezet:

  • Bedenk van te voren wat je wilt zeggen en maak een lijst met alle woorden die in je opkomen als je aan de persoon denkt.
  • Schrijf in korte zinnen wat je wilt zeggen, gebruikmakend van je lijst met woorden. Het hoeft nog niet te rijmen.
  • Nu zoek je bij de zinnen passende rijmwoorden. De zinnen waar moeilijk op te rijmen is streep je weg.
  • Rest nog om alles in een goede volgorde te zetten en je bent al bijna klaar!
  • Een gedicht hoeft niet lang te zijn.
  • Kies een simpel rijmschema zoals bijvoorbeeld AABB, of ABAB.
  • Zorg voor een goed ritme
  • Laat het er mooi uitzien

Als het nog steeds niet lukt en je raakt niet geïnspireerd, dan is er nog altijd de optie van een makkelijke sinterklaas gedichten maker op internet te vinden. Succes!

Have your say