Superfoods

Superfoods, een trendy term voor voedingsmiddelen die ons gezondheid beloven. In dit artikel zullen we stilstaan bij wat superfoods zijn en hoe ze ingezet kunnen worden ter bevordering van een gezonde levensstijl.

Soorten superfoods

Supermarkten hebben deze trend opgepakt en bij menig grootgrossier vind je schappen vol met besjes, poedertjes, zaadjes en knollen. Allen even exotisch en van de meesten heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Het is heel verleidelijk om je mandje vol te gooien met de ambitieuze gedachte om je leven van nu af aan te verbeteren door alleen nog maar superfoods te gebruiken.

Voordat je dat doet, vraag je zelf eens af of je dit wel nodig hebt! Je levensstijl gooi je namelijk niet van het ene op het andere moment om. Je zult het moeten integreren in je voedingspatroon zodat je gewenning kan laten ontstaan. Een superfood toevoegen aan je yoghurt met muesli is bijvoorbeeld een eerste stap in de goede richting.

Gebruik superfoods

Voordat je superfoods gaat gebruiken, is het zaak om je eerst goed in te lezen. Sommige superfoods zijn namelijk hoog calorisch, zoals bijvoorbeeld chiazaad. Een theelepeltje zorg al gauw voor zo’n 200 extra calorie├źn waar je misschien niet op gerekend had. Laat je voor gebruik eventueel adviseren door een natuurgeneeskundige of een medewerker in een natuurvoedingswinkel. Samen met een deskundige kun je jouw behoefte bepalen en een plan uitstippelen richting een gezond voedingspatroon met de ondersteuning van superfoods!

Have your say