Tips om het hoogseizoen te overleven

Al maanden keek je uit naar je welverdiende vakantie, evenals vele anderen. Eenmaal onderweg merk je dat je niet de enige bent die ervoor heeft gekozen om uit te wijken naar de Algarve/Saint Tropez/Lago di Como. Je wist dat je het enigszins kon verwachten, toch word je elk jaar weer verrast door de drukte. Hoe overleef je een vakantie tussen de toeristen?

Laagseizoen
Het is een tip waar je tijdens het hoogseizoen weinig aan hebt, maar zorg dat je ruim op tijd begint met het plannen van je volgende vakantie. Boek een vakantie buiten het hoogseizoen, en dan het liefst erna. Het is de laatste weken even doorbijten, maar niets is fijner dan nog op vakantie te kunnen gaan wanneer je collega’s alweer aan het werk moeten. Bovendien is het in de nazomer minder heet en zijn de verblijfskosten een stuk goedkoper!

Buiten gebaande paden
Kies ook eens voor een andere bestemming dan de grote toeristentrekkers. Kroatiƫ en Montenegro zijn minstens net zo mooi als Spanje en Griekenland en het klimaat is vergelijkbaar. Verder is het er heerlijk rustig, zijn de prijzen er veel lager en ontdek je nog eens een nieuw stukje cultuur.

Toch liever naar Frankrijk? Ook binnen bekende vakantielanden zijn nog genoeg plekken waar je de rust kunt opzoeken. Zorg dat je van tevoren goed uitzoekt naar welk gebied je wilt, dan kun je de drukte makkelijk vermijden.

Eerste hulp bij mensenmassa’s
Ben je toch op een toeristisch knelpunt beland en wil je er het beste van maken? Zorg dan dat je de spitsuren ontwijkt. Bezoek een koel winkelcentrum wanneer iedereen aan het strand ligt, bezoek het strand wanneer de meeste mensen aan het eten zijn. Maar bovenal: erger je niet, het maakt niet uit wanneer alles iets langer duurt. Je hebt immers vakantie!

Have your say