Top 10 moeilijkst in te parkeren auto’s

Heb jij net je rijbewijs behaald en denk je eraan om een nieuwe auto te kopen? Omdat een auto toch een flinke investering is, zul je hier ook goed over moeten nadenken. Er zijn zoveel verschillende auto’s op de markt, dat het af en toe moeilijk kiezen is. Wil je een auto kopen, dan moet deze echter niet alleen maar een mooi uiterlijk hebben. De auto moet namelijk idealiter ook bij je persoonlijkheid passen. Maar dat is nog niet alles. Als je een nieuwe auto koopt, wil je er natuurlijk ook fatsoenlijk in kunnen rijden. Het is daarom een goed idee om je zwakke en sterke kanten met betrekking tot het autorijden te analyseren. Ben jij bijvoorbeeld slecht in het halen van bochten, dan kun je beter een auto nemen die hierop inspeelt en soepel om de bochten gaat.

Je vaardigheden of de auto?
De meeste mensen hebben probleem met het inparkeren van auto’s. Dit kan natuurlijk aan je eigen vaardigheden liggen, maar het kan ook zijn dat je een auto gekozen hebt die je dit niet gemakkelijk gemaakt. In dit artikel laten we 10 auto’s zien die bekend staan om het moeilijk inparkeren. De eerste auto’s in deze rij lijken een beetje op de eerste auto’s die op de markt verschenen zijn. De latere auto’s doen juist denken aan futuristische creaties, die een heleboel functionaliteit bieden.

Nieuwe auto’s met parkeersystemen
Nieuwe auto’s hebben meestal alles in huis wat je zou kunnen helpen met inparkeren. Denk hier bijvoorbeeld aan een camera die je zicht geeft op hoeken die je anders moeilijk zou kunnen zien. Of een alarm, wanneer je te dicht bij een ander object komt. Sommige bijzonder moderne auto’s kunnen zelfs helemaal alleen inparkeren. Google heeft onderhand al auto’s uitgevonden die helemaal zelf kunnen rijden, zonder dat jij ook maar iets hoeft te doen. Het zal niet lang duren voor deze auto’s ook op de markt verkrijgbaar zullen zijn. Op dit moment zul je het althans moeten doen met de ouderwetse auto, waarin je zelf nog als bestuurder zit. Een er zijn ook nog een heleboel auto’s die niet over deze moderne functionaliteit beschikken, en waar je ook het inparkeren nog helemaal zelf moet doen, zonder enige hulpmiddelen. De onderstaande lijst geeft inzicht in 10 auto’s die je het leven behoorlijk moeilijk kunnen maken als bestuurder. Soms zijn deze auto’s behoorlijk raar gevormd, hebben een groot achterwerk, of soms hebben ze juist een enorm lange neus. Soms ontnemen deze auto’s je ook gewoonweg het zicht dat je nodig hebt om je auto goed te kunnen inparkeren.

De top 10
Het zijn dezelfde auto’s je ook in het artikel op Tirendo terugvindt. Deze bandenmaatschappij heeft namelijk al enig onderzoek gedaan naar welke auto’s je het leven het moeilijkst maken. De kans is natuurlijk niet erg groot dat jij zelf een auto uit dit lijstje kiest, toch is het belangrijk om te bedenken welke functionaliteit een auto moet hebben om het rijden zo ongecompliceerd mogelijk te maken. Neem daarom snel een kijkje naar onderstaande rijtje.

  1. Plaats nummer tien: Lamborghini Aventador
  2. Plaats nummer negen: Honda Civic
  3. Plaats nummer acht: Ferrari FF
  4. Plaats nummer zeven: Mercedes CLA
  5. Plaats nummer zes: Mini Coupe
  6. Plaats nummer vijf: BMW X5
  7. Plaats nummer vier: BMW 7er
  8. Plaats nummer drie: Phantom Corsair
  9. Plaats nummer twee: Cadillac Fleetwood
  10. Plaats nummer een: Alfa Romeo 4C

Copyright afbeelding: ┬ę istock.com/mdkstock

Have your say