Top 3 anti-rimpel behandelingen voor de huid

Niemand wil er oud uitzien. Dat is dan ook de reden waarom de meeste mensen in de winkel talloze schoonheidsproducten en crèmes kopen. Sommigen onder ons hebben de financieel middelen tot hun beschikking om te kunnen kiezen voor cosmetische chirurgie. Maar wat is nu echt de doeltreffendheid van anti-rimpel behandelingen voor de huid? Toegegeven, alle behandelingen werken tot op zekere hoogte, maar de gevolgen zijn vrijwel altijd van tijdelijke aard omdat het verouderingsproces van het lichaam een natuurlijke fenomeen is. Dit artikel bevat een analyse van 3 anti-rimpel behandelingen voor de huid waarbij het het uiteindelijke doel is om meer licht te werpen op de verschillende behandelingen waarvan men zegt dat ze goed zichtbare voordelen bieden.

1) Retinol crèmes

Een breed scala aan crèmes die je in de winkel kunt kopen beweert dat ze je kunnen helpen rimpels te laten verdwijnen. Kies echter altijd voor crèmes die zijn afgeleid van vitamine A. Een ander ingrediënt wat in de die crèmes aanwezig moet zijn is retinol. Hiervan is namelijk bewezen dat het rimpelvorming tegen gaat. Bent u van plan zeer sterkere retinol crèmes te gaan gebruiken raadpleeg dan eerst een dermatoloog.

2) Peptide crèmes

Peptiden zijn korte kettingen van aminozuur monomeren. Dat is een hele mond vol, maar het komt er eigenlijk gewoon op neer dat peptiden het verminderen van fijne lijntjes en rimpels kunnen voorkomen. Dit ingrediënt is echter niet zo efficiënt als retinol crèmes. De veroudering van de huid gaat gepaard met het verlies van collageen wat leidt tot een dunne en gerimpeld huid. Crèmes die peptiden bevatten stimuleren de huid door nieuwe collageen aan te maken. De meeste peptide crèmes die in de winkel te koop zijn zijn betrekkelijk goedkoop.

3) Microdermabrasie

Microdermabrasie is wereldwijd een populaire anti-rimpel behandeling voor de huid en maakt gebruik van een staafje waar zich in de top minuscuul kleine deeltjes diamant bevinden die de cellen uit de bovenste laag van de huid verwijderen. De procedure bevordert tevens de groei van nieuwe huid. De behandeling is in de meeste gevallen niet pijnlijk ook al voelt de verwijdering van de cellen wellicht in eerste instantie een beetje vreemd aan. Voor deze behandeling hoef je in elk geval niet verdoofd te worden en er is ook geen herstelperiode van toepassing omdat je huid van nature erg snel heelt. Het ondergaan van slechts één behandeling heeft echter weinig effect. Hou er rekening mee dat je een aantal weken achtereen een afspraak moet maken voor een nieuwe sessie bij je schoonheidsspecialiste.

Bron foto: Girlscene.nl

Have your say