Trends in trouwmode

In de mode worden er elk seizoen nieuwe trends geïntroduceerd. Dit geldt natuurlijk ook voor de trouwmode. Hierbij zijn er meer trends te ontdekken voor vrouwen dan voor mannen. Hieronder enkele voorbeelden die in 2014 vaker te zien zullen zijn.

Trends voor mannen
Voor mannen blijft nog altijd het klassieke trouwpak populair en hier zijn verschillende variaties in mogelijk. Wat je veel ziet zijn pakken in verschillende grijstinten, vaak met een overhemd en gilet in een lichte kleur. De stropdas heeft of de kleur van het overhemd of de kleur van het pak. Je kunt echter ook kiezen voor een stropdas met een contrasterend motief. Ook mannen die minder gecharmeerd zijn van een stropdas kunnen goed voor de dag komen zonder stropdas, in een mooi gesneden pak met een goed overhemd. Natuurlijk hoeft voor de echte stoere mannen het bovenste knoopje van het overhemd zeker niet dicht.

Modieuze trouwjurken
Anders dan het trouwpak voor de mannen, is een trouwjurk veel meer aan mode onderhevig. Zo zijn er op dit moment ook weer verschillende trends die in het trouwjaar 2014 het beeld bepalen. Zo is één van de meest opvallende trends de korte trouwjurk. Dit model is weer helemaal van nu en kan variëren van net onder de knie tot een echte mini lengte voor vrouwen met wat meer durf.

Een andere trend, eigenlijk compleet tegenovergesteld hieraan, is de peplum trouwjurk. Dit is eigenlijk een rok met een rok erover heen. Deze jurk is zeker zeer opvallend, net als de trouwjurk met lange mouwen of met een kanten hals die beide ook weer meer te zien zullen zijn.

Verder moet een trouwjurk vooral opvallen door de accessoires. Een effen jurk zonder enige opsmuk kan echt niet meer. Als het buiten wat minder weer is, is ook de omslagdoek of bolero een mooi accessoire en ook dit is in 2014 meer te zien.

Blijf trouw aan je eigen stijl
Om helemaal hip op je eigen bruiloft te verschijnen, kun je kiezen voor een trouwpak of trouwjurk die helemaal klopt volgens de laatste mode. Maar het belangrijkste is dat je kiest voor trouwkleding waar je jezelf prettig in voelt en die bij je past. Als dit misschien niet helemaal volgens de nieuwste trends is, is dit jammer, maar je moet wel achter je keuze staan om echt te kunnen genieten op deze bijzondere dag.

Have your say