Vakantie vieren in eigen land is niet saai

Vakantie in eigen land hoeft niet saai te zijn. Door een beetje creativiteit kun je volop van je vakantie genieten, terwijl je binnen de eigen landsgrenzen blijft. Nederland heeft zo veel onbekende en verrassende plekjes, waar je helemaal tot rust kunt komen tijdens je volgende vakantie. Liever een actieve vakantie? Ook dat is mogelijk in eigen land.

Ontdek nieuwe steden of knusse dorpen
Buiten de bekende grote steden (Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht) om zijn er in Nederland voldoende steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Waar de ene stad veel te bieden heeft aan vermaak, zal in een andere stad vooral de nadruk liggen op architectuur of historie. Woon je zelf in een stad en zoek je eens iets heel anders voor je vakantie? Over heel het land verspreid vind je honderden kleine dorpen die landelijk gelegen elke vakantieganger de mogelijkheid bieden om volledig tot rust te komen.

Vakantie in Nederland met kinderen
Kinderen hoeven zich evenmin te vervelen tijdens een vakantie in eigen land. Er is zoveel te ontdekken en zien, dat elk kind ongeacht de leeftijd zich prima kan vermaken. Daarbij valt de denken aan een vakantie in de Nederlandse natuur, een aanrader voor kinderen die voor de rest van het jaar vooral binnen zitten en niet de beschikking hebben over een tuin. Of juist een vakantie waarbij pretparken, zwembaden en musea bezocht worden gecombineerd met het bezoeken van verschillende plaatsen.

Afwisseling is het sleutelwoord
Om niet in een sleur te geraken tijdens de vakantie in eigen land is het handig om vooral veel te variƫren. Richt je bijvoorbeeld niet alleen op een specifieke plaats, maar verken de omgeving. Trek erop uit en combineer een rustige vakantie eens met een actief dagje uit of andersom. Laat de auto eens staan en pak de fiets, vooral als je het hele jaar door gewend bent om met de auto te rijden. Kortom: variatie is het grote sleutelwoord om de vakantie in eigen land succesvol te maken.

Have your say