De vakantiebestemming van 2014

Nog niet duidelijk waar dit jaar de vakantie naar toe voert? Dan wordt het tijd om Varna op te zoeken. Deze Bulgaarse badplaats aan de Zwarte Zee is de nieuwste vakantiebestemming voor met name jongeren.

Bulgarije?
De landen in centraal- en midden Europa zijn vaak nog niet zo erg bekend. Vooral niet als vakantiebestemming. Dat is jammer, want ze hebben heel wat te bieden. Plus, en dat is een heel sterk argument, ze zijn vaak meer dan de helft goedkoper dan soortgelijke bestemmingen in Spanje, Portugal of Griekenland. De Duitse jeugd heeft Varna al ontdekt als nieuwste vakantieparadijs.

Lokatie
Na een vlucht van circa 4 en een half uur kom je aan in de buurt van Varna. Na nog eens een klein uur met de bus sta je voor een badplaats die niet onderdoet van wat je gewend bent. Toegegeven de accommodatie is soms wat verouderd, maar laten we eerlijk zijn in de bekende vakantieoorden kun je het vaak slechter treffen.
De hotels voldoen aan de doorsnee standaard en aangezien een kamer schoon, het bed goed en de douche functionerend moet zijn, is hier niets tegen in te brengen.

Strandvarna
Het zandstrand dat direct aan de Zwarte Zee ligt, is groot. Heel groot. Dankzij de over het algemeen heerlijk warme zomers kan daar dan ook volop gebruik van gemaakt worden. Zwemmen is geen punt in de Zwarte Zee. Bij wind kunnen er wat golven
ontstaan. Dat biedt eventuele surfers kansen. Algemeen is de zee lekker rustig en ook op het water is er genoeg te beleven.

Vertier
Overal kan men goed en relatief goedkoop eten. Uiteraard kun je ook hier het nodige namaakmateriaal kopen, maar ook prachtige producten die lokaal en handgemaakt zijn. Met name op het gebied van sieraden is er veel aanbod.
’s Avonds is de wereld veranderd in een groot uitgangsparadijs. De ene na de andere disco biedt vertier. De prijzen zijn voor Nederlanders werkelijk goedkoop te noemen. Denk niet dat iets niet verkrijgbaar is. Ook hier spelen de DJ’s de nieuwste hits en kan men zowat alles bestellen wat er op drinkgebied te verzinnen is.

Geheime tip
Varna wordt nog niet overspoeld en is nog een geheime tip. Gezien de ligging, de prijzen en wat men biedt, zal dat niet al te lang meer duren. Wees de grote horden voor en geniet dit jaar al van een heerlijke vakantie aan de Zwarte Zee.

Have your say