Verhuizen: een goede voorbereiding is het halve werk!

Het is altijd leuk om naar een nieuwe woning of een nieuwe kamer te verhuizen. Nieuwe spulletjes kopen, gordijnen op maat maken, helemaal opnieuw beginnen. Helaas hoort er ook minder leuk werk bij: het verhuizen zelf.

Met behulp van de volgende tips kun je dit zware werk toch succesvol laten verlopen.

Verhuis niet alles zelf.

Je hebt altijd wel familie en bekenden die je willen helpen met het verhuizen. Maar het is verstandiger om een verhuisbedrijf in te schakelen om in ieder geval zware dozen, meubilair en keukenapparaten te laten verhuizen. Dat is zwaar werk als je er geen ervaring mee hebt en de verhuizer is ook nog eens verzekerd voor eventuele schade.

Laat je familie en bekenden helpen met het in- en uitpakken van de dozen en het op de goede plek zetten van je spulletjes, dat vinden ze vast veel leuker. Je meest kostbare en kwetsbare bezittingen kun je het beste zelf verhuizen. Vergeet niet de daarvoor gebruikte aanhangwagens weer op tijd in te leveren, dat scheelt je kosten!

Markeer de verhuisdozen.

Plak op iedere doos een etiket, waarop staat naar welke ruimte hij moet en wat erin zit. Dat is gemakkelijk voor de verhuizers, maar je weet ook zeker dat hij gelijk op de juiste plaats terecht komt.

Geef op het etiket met bijvoorbeeld een rood kruis ook aan welke dozen het eerst uitgepakt moeten worden. Dat gaat dan om spullen die je gelijk nodig hebt na de verhuizing, zoals schoonmaakartikelen, hand- en theedoeken, bestek, drinkwater, koeken enzovoorts.

Om de verhuizing succesvol te laten verlopen, is het ook belangrijk van tevoren een inrichtingsplan te maken. Je weet dan zeker dat je zware spullen gelijk op de juiste plek terecht komen, zodat je die later zelf niet meer hoeft te verplaatsen.

Have your say