Verkleedfeestje- Wat moet ik aan?

Verkleedfeestjes zijn helemaal in, zelfs als het geen Carnaval of Halloween is. Er zijn steeds meer bedrijven die een themafeest geven als personeelsfeest waarbij je verkleed moet komen. Maar ook feestjes thuis gaan vaak gepaard met verkleden. Wanneer de uitnodiging op de mat valt, zullen veel mensen eerst schrikken: wat moet ik aan!

Themakleding
Wanneer het feest een thema heeft is het eigenlijk heel makkelijk om een outfit voor het verkleedfeest te vinden. Je hoeft eigenlijk alleen maar naar de feestwinkel te gaan en te vragen of de medewerker daar je kan helpen met de invulling van het thema. Ze beschikken vaak over vele soorten themakleding.

Koppels
Heeft het feest geen thema? Verzin er dan zelf één. Trommel een groepje vrienden op of je directe collega’s en verzin hoe jullie je gaan verkleden. Zo kun je je bijvoorbeeld verkleden als je favoriete band, gangsters uit een film of een troep piraten. Ga je met zijn tweeën als koppel naar het feest, dan kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om als Bonnie & Clyde, Caesar & Cleopatra, Prins & Sneeuwwitje of als Wolf & Roodkapje naar het feest te gaan. Er is veel groepen en koppelskleding te vinden.

Uitbundig
Als je ervan houdt om je heel uitbundig te verkleden, dan is dat natuurlijk des te leuker om te doen. Ben je niet zo in voor een verkleedpartij of wil je er niet veel geld aan uitgeven, weet dan dat je met kleine accessoires ook al een heel eind kunt komen. Zo kun je met een wit laken en wat sandalen je al uitdossen als Romein of Griekse godin. En een sjaal om je hoofd heeft ook al wat weg van een piraat. En met een masker op hoef je je niet eens heel erg te verkleden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mysterieus Venetiaans masker of een enge weerwolfkop.

Have your say