Vier tips waarmee je vandaag nog energie zult besparen

Na een heerlijke nazomer komt de winter steeds dichterbij en daarmee ook de hoge energierekening. Gelukkig zijn er genoeg manieren om energie te besparen waardoor je de kosten in elk geval iets kunt drukken. Hieronder vier handige en vooral gemakkelijke tips.

1. Spaarlampen
Je hebt het waarschijnlijk al vaak genoeg gehoord: stap over op spaarlampen! Toch is de verleiding erg groot om die ene gloeilamp nog even te laten zitten “want ach voor nu doet die het nog en een nieuwe lamp is ook duur”. Weet echter wel dat wanneer je een gloeilamp die 3 uur per dag brand vervangt voor een energiezuinige lamp je hier tot 50 euro per jaar bespaart. Wanneer een lamp langer dan een half uur per dag brand heeft u de kosten voor het vervangen er alweer uit!

2. Douchen
Een minuut douchen staat gelijk aan ongeveer vijf liter water. Even de douche dichtdraaien terwijl je je inzeept is dus geen overbodige luxe. Investeren in een nieuwe douchekop kan ook zeker de moeite waard zijn. Er zijn zuinige douchekoppen die hetzelfde comfort bieden maar voor wel 50 euro per jaar aan energie besparen.

3. Opladers
Heb je je telefoon niet meer aan de oplader? Haal deze dan uit het stopcontact. Ook al laad je niets op, als de oplader nog in het stopcontact zit verbruikt deze toch nog energie. Hetzelfde geldt voor een laptopoplader bovendien is het ook nog eens beter voor de accu om deze af en toe helemaal leeg te lopen.

4. Wassen
Zet de wasmachine en vaatwasser alleen aan als deze helemaal vol zit. Deze apparaten gebruiken erg veel energie en water waardoor je al snel veel geld kunt besparen als je ze minder vaak aan doet. Hetzelfde geld natuurlijk voor de droger. Of nog beter koop voor een tientje een wasrek.

Have your say