Vintage meubels geven kleur en diepte aan je interieur!

Ben je helemaal blij met je interieur? Of mis je, tussen alle zorgvuldig bij elkaar gezochte items, nog wat warmte en eigenheid? Een vintage meubelstuk geeft je interieur net dat beetje speelsheid en originaliteit. Helemaal speciaal is het, om een erfstuk of cadeau uit je eigen familie een nieuw leven in je woning te geven.

Wees creatief.
Veel oude meubels zijn vrij donker van kleur en nogal massief. Probeer daar doorheen te kijken. Die zwaar bewerkte eiken kast van je oma ziet er misschien wel heel anders uit in een lichte tint. Bij kleinere meubels speelt dit probleem minder. Bovendien geef je een klein meubelstuk ook sneller en eenvoudiger een make-over.

Houd je ogen open.
Zijn er geen erfstukken of afdankertjes in jouw familie? Stap een kringloopwinkel binnen, speur op marktplaats of loop eens over een rommelmarkt. Die sta-in-de-weg bij een ander is misschien wel jouw nieuwe must-have. Heb je iets meer te besteden en niet zo’n zin om zelf nog aan de slag te gaan? Een enkel antiek stuk geeft een extra dimensie aan je interieur. Ook als je verder een strakke inrichting hebt, geeft een antiek meubelstuk diepte en warmte aan jouw woning. Design en antiek contrasteren met elkaar en dat kan heel spannend zijn.

Drie ideeën om je vintage meubelstuk aan te pakken.

  • Bewerk je meubelstuk met kalkverf voor een fluweelzacht effect. Of gebruik reguliere lak in een uitgesproken kleur, maar schuur het meubelstuk na het verven lichtjes op voor een zogenaamde “distressed” look.
  • Je kunt het meubelstuk ook kaal schuren en bewerken met een transparante lak voor een puur en rustig effect.
  • Wat ook kan: gewoon oud laten zijn! Een echt antiek stuk laat je uiteraard zijn eigen verhaal vertellen. Wel doet opwrijven met een beetje bijenwas wonderen voor het hout.

Of het nu om een erfstuk, een eigen vondst of gekocht antiek stuk gaat, oude meubels brengen sfeer en geschiedenis in je huis.

Have your say