Yoga, voor lichaam en geest

Yoga zweverig?
Denk jij nog steeds dat yoga iets zweverigs is? Spirituele onzin, beoefend in een zaaltje vol wierook en klankschalen? Dan heb je het volledig mis, want het is juist heel praktisch en down to earth. Yoga bestaat uit verschillende oefeningen waarbij je steeds een andere houding (asana) aanneemt. Deze oefeningen hebben zowel lichamelijk als geestelijk een positieve invloed.

Sterker, leniger en fitter
Van yoga word je sterker, leniger en fitter. Je krijgt meer uithoudingsvermogen en meer gevoel voor evenwicht. Bovendien is het goed voor je bloedsomloop en concentratievermogen. Maar wat misschien wel de meeste mensen tot yoga beweegt, is de ontspannende werking.

Ontspanning
Je kent het vast: je bent druk met werk, studie, vrienden, familie, sociale verplichtingen, huishouden, hobby’s en voor je het weet ren je jezelf voorbij. Bij yoga concentreer je je in alle kalmte op het hier en nu. Op je ademhaling, je lichaam en het uitvoeren van de oefeningen. Dit heeft direct een ontspannend effect en zorgt op de langere termijn voor minder stress en meer innerlijke rust.

Probeer het eens
Yogacentra organiseren vaak proeflessen of workshops waaraan je gratis of voor een klein bedrag kunt deelnemen. Kijk rond bij jou in de buurt en probeer het eens. Spreek de sfeer of docent je niet aan, ga dan naar een ander yogacentrum, want het interieur, de aanpak en het publiek kunnen sterk verschillen. Neem de tijd om het uit te proberen en zoek wat het beste bij jou past.

Voor iedereen
Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden, of ze nu gezond zijn of geestelijke of lichamelijke klachten hebben. Want yoga beoefen je op je eigen niveau, binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden. Je zult al na een paar keer de positieve invloed merken, fysiek én mentaal. En zweverig? Welnee!

Have your say