Zorgen dat je haar minder vet wordt en blijft

Iedereen kent het wel: het hebben van vet haar. Het ziet er niet uit en je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Er zijn zowel mannen als vrouwen die er last van hebben en er zijn een aantal dingen die je er zelf al aan kunt doen. Je hebt geen dure producten nodig om ervoor te zorgen dat je haar niet meer vet is.

Tips
Ten eerste is het belangrijk dat je haar er niet aan went om vaak gewassen te worden. Hoe vaker je het wast, hoe sneller het ook weer vet zal worden. Elke dag wassen is bovendien echt niet nodig. Probeer het langzaam af te bouwen door het eerst om de dag te wassen. Uiteindelijk kun je het prima twee keer in de week doen zonder dat je haar meteen vet is.

Kijk eens naar de producten die je gebruikt voor je haar. Misschien is een van deze producten wel de boosdoener van jouw vette haar! Je kunt alle producten eens testen en kijken bij welke je haar sneller vet is. Natuurlijk hoeft het niet altijd te liggen aan de producten die je gebruikt voor je haar, maar het is zeker niet onmogelijk.

Droogshampoo
Een ontzettend handig middel dat je eigenlijk in huis moet hebben, is droogshampoo. Je haar heeft het helemaal niet nodig om elke dag gewassen te worden. Is het dan toch een beetje vet? Dan is dit vaak alleen bij de aanzet. Spray wat droogshampoo en masseer deze goed in. Je hoeft er niet zuinig mee te doen maar mag er flink wat in sprayen. Droogshampoo is bovendien erg handig om mee te nemen voor onderweg of voor een festival!

Ten slotte is het verstandig om zo weinig mogelijk aan je haar te zitten, omdat het door onze vingers ook vet kan worden. Je kunt het in een staart of knot dragen om de verleiding te weerstaan.

Have your say